De vraag komt steeds vaker voorbij; Heeft u een Responsive website? Een term die slechts een aantal jaren geleden nog bijna niet werd genoemd. Wat maakt nu dat een responsive website steeds meer van belang is? Kunt u nog zonder uit de voeten? Antwoord op deze vraag is wat IKZOEKTIM betreft helder.

Een responsive website is absoluut noodzakelijk. Het houdt in dat uw website geschikt is voor alle soorten schermen en zich aanpast aan de schermgrootte waardoor uw website ook geschikt is voor de mobiel en tablet. En hierin zit juist het belang. Inmiddels is het mobiele zoekverkeer groter geworden dan het zoekverkeer op de dekstop. Het mobiel online zijn groeit daarnaast alleen maar verder. Is uw site nog niet mobielvriendelijk dan mist u deze slag.

IKZOEKTIM is specialist in het ontwerpen van responsive websites. Een van de voordelen van een mobielvriendelijke website is dat Google dit ook waardeert en beloont met een hogere ranking in zijn zoekmachine. Ook voor SEO telt mobielvriendelijkheid mee en dit zal in de toekomst alleen maar toenemen.

Wat is een responsive website?

Een responsive website is een website die de gebruikers een zo optimaal mogelijke gebruikerservaring biedt doordat het design zich automatisch aanpast aan elk schermformaat. Een term die ook vaak voorbij komt is een adaptive website; een website die specifiek geschikt gemaakt wordt voor de mobiel. Responsive houdt dus in dat een website zich aanpast aan het schermformaat. Vaak ziet u dat de knoppen en de verschillende menu’s onder elkaar staan bij de mobiele variant. Op deze manier kunt u toch makkelijk bij alle content komen door naar beneden te swipen. 

Wat levert een responsive website mij op?

Prettig dat websitebezoekers een betere gebruikerservaring hebben, maar levert dit u dan nog iets op? Een case studie van Medium.com over de nieuwe responsive website leverde de volgende bevindingen op:

  • Het aantal pagina’s dat bezocht werd op de mobiele telefoon steeg met 23%
  • Het aantal unieke bezoekers op de hompage steeg met 15%
  • De tijd die bezoekers doorbrachten op de site steeg met 7,5%
  • De bouncerate op de smartphone daalde met 26%
  • Het aandeel van mobiel verkeer steeg van 15% naar 25%

De conclusie is dus dat een responsive website over het algemeen leidt tot bezoekers die langer blijven hangen en meer content tot zich nemen. Bezoekers die vaker tot aankoop overgaan en vaker zullen terugkeren naar uw website wat zal leiden tot meer omzet. Een ander voordeel is dat u uw mobiele klanten niet hoeft te bedienen met een aparte app. U bespaart daarop dus kosten en het scheelt tijd. U hoeft namelijk maar één keer uw content te publiceren en het is voor al uw gebruikers direct beschikbaar. Als laatste zal een responsive website bijdragen aan een professionele uitstraling.

Een responsive website bij IKZOEKTIM

IKZOEKTIM onderscheidt zich door technische kennis en expertise op het gebied van responsive websites. Graag adviseer ik u hierin. Wilt u meer weten of met mij in gesprek gaan om te onderzoeken wat ik hierin voor u kan betekenen? Neem dan zo snel mogelijk contact met mij op.