Online visitekaartje of een succesvolle website?

Webdesign is niet alleen van belang om te zorgen dat het uiterlijk van uw website er goed uit ziet. Een webdesigner als IKZOEKTIM zorgt er ook voor dat alle technische aspecten goed geregeld zijn en dat er een logische structuur in de website ontstaat. Dit zorgt voor veel gebruikersvriendelijkheid voor uw (potiëntele) klant. Daarnaast zijn de technische aspecten ook van belang voor de SEO (Search Engine Optimalisation) van uw website. Graag neem ik u mee in een aantal aspecten waarmee IKZOEKTIM u kan helpen.

De categoriestructuur in uw webdesign

Het is van belang om te bepalen welke categoriestructuur u wilt hebben op uw website. Belangrijke factor hierin is uiteraard welke dienstverlening of producten u aanbiedt. Verder moet dit een logische structuur zijn die het voor uw (potentiële) klant eenvoudig maakt om te navigeren tussen verschillende onderwerpen op uw website. De exacte naamgeving van de pagina’s bepaalt IKZOEKTIM aan de hand van een zoekwoordenonderzoek. Dit betreft het onderzoeken waar uw doelgroep op zoekt wanneer ze op zoek zijn naar uw dienstverlening of uw producten. Voor de vindbaarheid is het van belang om de categoriestructuur en de bijbehorende content aan te laten sluiten op deze zoektermen. Hiermee houdt IKZOEKTIM uiteraard rekening bij het bepalen van uw webdesign.

De Call-2-Action in uw webdesign

Op de verschillende pagina’s is het van belang om een Call-2-Action te hebben. Dit moet ervoor zorgen dat uw potentiële klant een sterke neiging krijgt om over te gaan tot actie. De actie die u uw potentiële klant wilt laten maken kan verschillend zijn. Vaak is dit afhankelijk van de branche waarin uw actief bent. Biedt u producten aan? Dan is de meest logische actie de aankoop van het product. Bent u actief in de dienstverlening en is de beslistijd in uw branche langer? Dan kan de meest logische Call-2-Action bijvoorbeeld zijn het downloaden van uw eBook of het inschrijven op uw nieuwsbrief. De plek van de Call-2-Action is een andere belangrijke factor. Mensen scannen altijd in een bepaalde volgorde over uw website. Met een Call-2-Action knop is het in uw webdesign van belang om hem op de plek te zetten waar mensen langs scannen. Kortom het moet vrij prominent in beeld zijn. IKZOEKTIM heeft veel ervaring met het plaatsen van Call-2-Action knoppen in het webdesign en kan voor elke branche de ideale knop ontwerpen. U kunt uw conversie hiermee enorm verbeteren.

Vinden van de balans van Fun en functionaliteit in uw webdesign

U wilt graag uw websitebezoeker boeien. Dit kan met allerlei zaken; een video, een infographic of een mooie foto. U kunt hierin echter doorschieten waardoor de laadtijd van uw website drastisch kan toenemen. Uw bezoeker zal dit te lang vinden duren en kan daardoor afhaken. IKZOEKTIM is expert in het vinden van de juiste balans. Extreem snelle websites waarbij u uw bezoeker boeit.

Afspraak voor uw webdesign bij IKZOEKTIM

Uiteraard zijn er nog veel meer aspecten waar IKZOEKTIM rekening mee houdt. Deze zal IKZOEKTIM daar waar nodig is bij u toepassen wanneer dit goed aansluit op uw wensen en doelen. Graag ga ik in gesprek om te inventariseren waar uw behoefte ligt met betrekking tot het webdesign en maak ik een passend voorstel voor u.