IKZOEKTIM is van oorsprong een webdesigner die door ervaring inmiddels veel expertise op het gebied van SEO heeft opgebouwd. IKZOEKTIM is vooral SEO specialist op het gebied van de technische aspecten die hierbij horen.

Bij de SEO specialist wordt al snel gedacht aan content marketing en het schrijven van passende content voor op uw website. Dit is zeker een belangrijk aspect. Er wordt echter weinig stilgestaan bij de technische aspecten die bijdragen aan een hogere positie binnen de verschillende zoekmachines in Google. Om u een beeld te geven van de verschillende technische aspecten geef ik als technisch SEO specialist een aantal voorbeelden.

Pagina’s met frames

Jaren geleden maakten websitebouwers graag frames op een website. Dit gaf ze de mogelijkheid om meer dan één HTML document in hetzelfde browservenster te openen, een groot voordeel. Inmiddels kleven er veel nadelen aan die ik als SEO specialist zwaarder vindt wegen dan de voordelen van het werken met frames. Het probleem met frames is namelijk dat Google dergelijke pagina’s moeilijk kan indexeren. Google kan de content van deze pagina's door het frame niet goed lezen. Daarnaast is een pagina met een frame niet te delen door een bezoeker. Ik zal een pagina met een frame als SEO specialist altijd proberen te voorkomen.

HTTP versus HTTPS

Een ander technisch aspect waar ik rekening mee houd is de keuze voor HTTP of HTTPS. HTTP staat voor Hyper Tekst Transfer Protocol en HTTPS voor Hyper Tekst Transfer Protocol Secured. De laatste is een versleutelde versie van de HTTP. Google vindt dit beveilingsaspect een steeds belangrijker onderdeel en weegt dit daardoor ook steeds zwaarder mee in uw ranking. Met het bouwen van uw website houd ik hier daarom sterk rekening mee.

Als u een HTTPS heeft, zorg ik dat de statuscode goed is ingesteld. Wanneer dit niet goed is ingesteld kan het problemen geven doordat er dan twee dezelfde pagina’s indexeerbaar zijn door Google. Zoekmachines accepteren geen dubbele pagina’s waardoor dit problemen kan opleveren.

IKZOEKTIM als SEO specialist inschakelen

IKZOEKTIM is een webdesigner met technische expertise, waaronder veel kennis van de technische aspecten van SEO. Ik zorg ervoor dat deze aspecten perfect in orde zijn zodat ze bijdragen aan een betere ranking in de zoekmachines. Wilt u weten wat IKZOEKTIM hierin voor u kan betekenen? Neem dan contact met mij op.