SEO bestaat uit twee aspecten, namelijk Onpage optimaliseren en Offpage optimaliseren. IKZOEKTIM is gespecialiseerd in SEO en dan vooral in het Onpage optimaliseren. Offpage optimaliseren heeft vooral te maken met Linkbuilding; zorgen dat zoveel mogelijk andere relevante websites naar uw site linken. IKZOEKTIM werkt wel samen met partijen die hierin gespecialiseerd zijn. Als linkbuilding een essentieel onderdeel moet worden om uw doelen te bereiken dan zoekt IKZOEKTIM de samenwerking voor u met één van deze partijen. Hieronder ga ik graag in op een aantal belangrijke SEO aspecten.

Mobiel steeds belangrijker aspect in SEO

Het zoekverkeer verschuift steeds meer naar de mobiel. 2016 was het jaar dat het zoekverkeer via mobiel groter werd dan via desktop. Deze trend zal zich voorlopig nog door blijven zetten. Google wil de zoeker goed bedienen en vindt mobielvriendelijkheid belangrijk, waardoor dit nu onderdeel is van Google's algoritme en dus ook een belangrijker onderdeel van SEO is geworden. Een responsive website is hierin een belangrijk aspect en wordt door Google beloont met een hogere ranking. Google heeft inmiddels een aparte mobile index, welke steeds meer als primaire index wordt gezien. Daarnaast wordt Voice search via mobiel steeds populairder. Momenteel loopt 20% van het mobiele zoekverkeer via Voice Search, maar hierin is duidelijk een stijgende trend te zien. De zoektermen die via Voice search gebruikt worden zijn vaak ook net anders. Er worden veel meer zogenaamde Long tale zoektermen gebruikt; zoektermen die uit meerdere woorden bestaan. Ook dit is een belangrijk onderdeel van uw SEO strategie. 

Laadsnelheid en SEO

De snelheid waarmee uw website een pagina laadt is een belangrijk aspect voor de gebruikersvriendelijkheid. Dat een snellere laadsnelheid leidt tot een hogere conversie is in meerdere onderzoeken aangetoond. Ook Google vindt dit een belangrijk aspect in het bedienen van het zoekverkeer via hun zoekmachine. Daarom belonen ze een website met een hogere laadsnelheid met een hogere ranking, waarmee het een belangrijk SEO onderdeel is. Een hoge laadsnelheid van uw website is een technisch aspect. Wanneer u de laadsnelheid wilt aanpassen zonder dat het ten koste van het design gaat, is het daarom het beste wanneer u dit aan een websitebouwer overlaat.

SEO bij IKZOEKTIM

IKZOEKTIM is een SEO specialist. De technische onderdelen van SEO worden vaak onderschat, maar kan een behoorlijke invloed kan op ranking in zoekmachines. IKZOEKTIM weet als geen ander hoe hij dit technische deel voor u kan inrichten. Ook voor andere elementen die invloed hebben op uw ranking in zoekmachines kunt u bij IKZOEKTIM terecht. Wilt u graag weten wat ik hierin voor u kan betekenen? Neem dan zo snel mogelijk contact op om een afspraak te plannen.